Siste nytt

OPPDATERING 2011 er på gang, kommer snart med bilder fra unghinstslipp, hingstslipp av Rapp Best (ledige plasser) og føllene. Se gjerne på Målfrid Vatne`s Facebook profil for å se flere bilder - de er åpne for alle.

 

BJØRLIFAKS NOMINERT

Bjørlifaks er nominert til "årets eldre hest" ved Travgallan på Hagmyren/Bolläs. Han er nominert sammen med de garvede traverene Stamping og Hallstad Lotus. Det blir nok umuligt å nå helt opp, men artigt å ha en nominert hest!

FANTASTISK ÅR FOR BJØRLIFAKS 2010

5-årige Bjørlifaks, som vi eier sammen med EVAJO AB, har hatt et fantastisk år 2010! Han har vunnet hele 7 løp og sprunget inn over 530 000 SEK. Han har nå rekorden 1.25.0/2100m volte som er satt ved seieren i Erik Gralèns Minne på Hagmyren. Dette var også hans største seier, men 125 000;- i førstepris. Bjørlifaks ble også Nord Trøndelags mestvinnende hest og Midt-Norges mestvinnende kaldblods! På landstatestikken (innsprungede penger) havnet han som nr 30 totalt og som nr 12 blandt kaldblodene. Vi er veldig glade og stolte av hans fantasktiske utvikling i år, og håper han vil fortsette med framgangene i 2011....?! Vi vil takke trener Jan Olov Persson og oppasser Carro Holm (på bildet) spesiellt, samt hele stall JOP for det gode arbeidet de har lagt ned i hesten!!! Takk også til Ulf Olson og Håkan Skoglund for flott tøyleføring under 2010! TUSEN TAKK!

LAX FAKS OG BJØRLI BUSTER

De to nevøene Laxfaks (e Järvsöfaks u. Lax Tindra (vårt oppdrett fra Sverige) u Sunnmørstausa) og Björli Buster (vårt oppdrett, e Lome Elden u Lax Tora e Järvsöfaks u Sunnmørstausa) har begge gått godkjent mønstringsløp og prøveløp. Laxfaks, som eies og trenes av Timo Nurmos, gikk først et premielopp, der han gikk for fort; 1.53.3. Etter det kjørtes han roligere i et kombinert premielopp og kvallopp på 1.5.8 og ble godkjent. Bjørli Buster (eies av finske Pasi Shalman mfl) gikk i oktober godkjent premielopp på 1.59.2 og 1. desember gikk han godkjent prøveløp på 1.51,6. Begge de to barnebarna til vår Sunnmørstausa er lovende, så da håper vi deg gjør det bra i 2011!

 

BJØRLIFAKS MÅNEDENS HEST OKTOBER

Bjørlifaks ble Hagmyrens Månedens hest i oktober og fikk hedersdekken.

BJØRLIFAKS FANTASTISK SPURT I V75

Bjørlifaks låg nesten sist ved inngangen til oppløpet i Dubbelcupens finale på Gævle travet lørdag 13/11-10 etter innledende galopp. Han kom da i angrep via 3. spor og rundet i prinsipp ehele feltet uteno den finske vinneren. Dermed ble Bjørlifaks nr 2 og fikk hele 100 000 SEK for innsatsen. På bildet ar BJørlifaks omkranset av sine eiere med fam. og oppasseren Carro Holm. Nå blir det en liten vintertreningspause for Bjørlifaks.

 

BJØRLIFAKS VANNT ERIK GRALÈNS MINNE PÅ V75 HAGMYREN

Foto: ALN

Lørdag 9. oktober startet Bjørlifaks (u. Blæs Lina) fra bakspor på strek mot garvede konkurrenter i V75-5 på Hagmyren. Han kom relativt langt bak fra start, pga bakspor, men ca 1000m igjen angrep hen og avluttet forykende ute i 3. spor i to svinger. På oppløpet koblet Bjørlifaks grepet på ledende Rino Dox, samtidigt som han holdt unna for godt spurtende Myllarfaks. Bjørlifaks satte ny personlig rekord med 1.25.0/2100m. Med dette passerte han 430 000;- kr innsprunget i år og tok sin 7. årsseier!

 

LAXFAKS

Sunnmørstausas barnebarn Laxfaks, e Jærvsøfaks u Lax Tindra u. Sunnmørstausa, er to år og gikk onsdag 13/10 premielopp på Solvalla med Jorma Kontio i sulkyen. Han ble ikke godkjent, da han sprang for fort..... 1.53.0. Det florerer videoinnspilling av Lax Faks og trener Timo Nurmos. Hesten såg veldig fin ut og betegnet som meget lovende. Onsdag 20/10 prøver han igjen, og da får vi håpe de kan se på klokka..... Vi solgte mora Lax Tindra til Menhammar Stuteri som åring, grunnet seneskade kom hun ikke til start, men nå får vi håpe Laxfaks fører talentet videre.

 

RAPP BEST 1.21.1 TIL BJØRLIA 2011!

Foto: Tore Kvam, Norsk Hestesenter

Rapp Best (e. Spang Best u. Vinter Stjerna) vil i 2011 stå til tjeneste i Bjørlia. Han bedekker naturlig under våren og vil i begynnelsen av juni sleppes på fine beiter sammen med hoppefølge. Kort info om hingsten finns under hester, og mer kommer snart. Rapp Best er en speedig, vakker og snil hingst som kommer fra en gedigen og solid morstamme!

BJØRLI LILJA TOK EN FLOTT 2. PLASS PÅ ROMME 27/9-10

Bjørli Lilja (u. Blæs Lina) avsluttet kolosalt bra for Kajsa Frick mandag 27/9 på Romme og tok en fin 2. plass på nye rekoret 1.30.1/2100m. Vi gratulerer eier Tom Hammarlund med hans fine hoppe!

FLOTTE, VELUTVIKLEDE ÅRINGER SELGES!

Mer informasjon om åringene finns under "Hester", både under dem selv og deres mødre lengre ned på siden.

Eller kontakt oss for en hyggelig hesteprat, så forteller vi mer.

BJØRLI JO (e Kjøstad Jo u. Sunnmørstausa)

Velutviklet, rød åringshingst med utstråling og flott trav. Han har et bra eksteriør med bla høy, lang manke, kort rygg og langt sluttende kryss. Spennende stamme, med travsikkert morslag som går tilbake til legendariske Schuvarda. Meget snill og grei, noe tommekjørt. Bjørli Jo er SOLGT

BJØRLISJEFEN (e. Sjefen u. Blæs Lina e Alm Rigel)

Stor, flott hingst med tiltalende eksteriør. Meget lik sin bror Bjørlifaks i eksteriøret; lang, velutviklet manke, lang bog og kryss, kort rygg og rettstillte ben. Snill og mye håntert. Flott, vegvinnende trav, noe tommekjørt. Topp morstamme som det siste avkommet til ungheststjernen og svensk rekordsetter Blæs Lina. Bjørlisjefen har mange bra søsken, bla Bjørlifaks som har 6 seire i år og 290 000;- SEK innsprunget 2010. Totalt har Bjørlifaks gått 1.25.9/2100v og tjent 454 000;- SEK. Bjørlisjefen er også bror til bla. Silver Leik 1.27 og Jubel Sture 1.24.0/871 075;- .

BJØRLISPIKA (e. Spikeld u. Lax Tora e. Järvsöfaks)

Smekker, velutviklet hoppe med vakkert hode, krum nakke, kort rygg og rundt, velutviklet kryss. Kjørt i vogn noen ganger, snill og grei, men med tæl og humør. Flott trav. Spennende stamme med kobinasjonen av norges og sveriges raskeste hest. Mora var meget tidlig og dyktig som løpshest, ble bla nr to i Norsk Hoppe Derby.

LAX FAKSA ER KOMMET HJEM

Lax Faksa som er helsøster med Bjørlifaks er kommet tilbake til oss som avlshoppe. Hun har vist bra styrke i løpene og har rekorden 1.30.1/2100m og tjent 55 000;- og har tatt en seier på Bjerke. Hun bedekkes første gang 2011, men partner er ikke bestemmt ennå.

BJØRLIFAKS VANNT PÅ NY REKORD!

Bjørlifaks startet i uttagning til dubbelcupen på Gävletravet torsdag 16/9-10 og gjorde en sterk prestasjon og vannt på ny rekord 1.25.9. Han raktett stertet og tok teten, så drog han i bra tempo alene i tet og økte tempoet hele veien inn til mål. Fleks angrep på oppløpet, men Bjørlifaks svarte lett opp ham og vannt med en lenge. Kusk Ulf Ohlsson var meget godt fornøyd. Bjørlifaks er nå kvalifisert til å starte i Dubbelcupenfinalen 13/11.

 

BILDER AV FØLL (født 2010):

Bjørli Thor og Lax Tora i trav juli 2010, og Bjørli Thor 2 mnd til høyre.

Bjørli Odin ca 1,5 mnd sammen med mor Lax Vilja.

Bjørlitine i fullt trav på beite en august kveld 2010.

BJØRLIFAKS STERK TOER.

Bjørlifaks startet på Dannero søndag 30/8 og leverte som vanlig en sterk avsluttning og var bare hode fra å vinne STC`s femåringsstjerne. Kun 5 m etter mål var han forbi vinneren. Bjørlifaks med Ulf Ohlsson i sulkyen satte også ny rekord 1.26.7/2100 volte.

Lax Nora leverte en sterk prestasjon på Biri 25/6.

Som vanligt avsluttet Eldinghoppa meget bra og ble nr 2. Mor Sunmørstausa er stolt over dattras fine prestasjoner i det siste.

Bjørlifaks vannt på Dannero.

Torsdag 24. juni gjorde vår Bjørlifaks (u. Blæs Lina) en meget bra prestasjon og vannt overbevisende på Dannero i kval til Dubbelcupen. Han tok enkelt teten og ledet hele løpet med 1-4 lengder. Han travet raske 1.27.3 over 2600m, noe som bare er et tiendel fra hans sprintrekord. Bjørlifaks drog i friskt tempo og første 2000 m gikk på meget raske 1.26.5! Håkan Skoglund stod for tømmeføringen. Han skal også kjøre Bjørlifaks på Hagmyren på mandag 5. juli i Linje 5, med hele 150 000 i førstepremie. Der møter han garvede konkureter med Derbyviner Særpefaten i spissen...

BJØRLI BUSTER TIL JOP

Den 18. juni ble Bjørli Buster kjøt til Hudiksvall og travtrener Jan Olov Persson. Vi øsnker han og de nye eierene; Talli Kruununjahtaajat lykke til!

 

SUNNMØRSTAUSA HAR FÅTT ET HOPPEFØLL

Den 17. juni 2010 nedkom Sunnmørstausa med sitt 11. føll, og som vanligt blel det ei hoppe. Hun har fått 8 hoppeføll og bare tre hingster... Hoppeføllet som troligvis skal hete Bjørli Tine (etter farmor Stjernetine) er ei smekker og flott dame, med meget vakkert hode, smerkre, rettstillt ben og en velutviklet manke. Bilder kommer snart.

 

Flere bilder av Bjørli Thor; født 26/4-10 e Sjefen u. Lax Tora e Jærvsøfaks:

Bjørli Thor er 2,5 uker på bildene.

Bjørli Thor (10 dager) og Lax Tora med utsikt fra Bjørlia Gård mai 2010.

LAX VILJA HAR FÅTT FØLL

Lax Vilja (e Moe Odin, u Blæs Lina) har fått et meget flott og stort hingsteføll etter selveste Jærvsøfaks (1.17.9). Føllet har vi tengt å døpe for Bjørli Odin; så da har vi fått to føll i Bjørlia i år; ODIN og THOR! Bjørli Odin ble født 15/5-10 kl 0210 på natten. Han var veldig stor, med en meget lang og markert manke, lange bein og et flott trav! Bjørli Odin er meget nære beslektet med vår Bjørlifaks, da han er bror med moren og de har samme far. Andre nære sektninger er elitehesten Røste Bo, Jubel Sture mfl.

Bjørli Odin og mor Lax Vilja. Odin er 1 dag gammel.

 

LAX TORA HAR FÅTT FØLL

Lax Tora (e. Jærvsøfaks) nedkom den 26. april med et fint, svartbrunt hingsteføll e. Sjefen. Bjørli Thor er det planlagte navnet, og det er en eksterinørt flott hingst som elsker å trave! Svartbrun med stjerne.

Bjørli Thor 5 dager gammel

 

BJØRLIFAKS VANNT KVAL TIL DUBBELCUPEN!

Bjørlifaks og oppasseren Caroline Holm.

Torsag 1. april vannt Bjørlifaks (u. Blæs Lina) løp 7 på Bollnästravet med Jan Olov Persson i sulkyen. Det var uttagnig til Dubbelcupen, så nå er han troligvis kvalifisert for finalen. Bjørlifaks hadde 20 m tillegg. Han galoperte kort etter start, men stillte seg raskt og kom etterhvert i 3. utvendigt, som ble til 2. utvendigt etter 1000m. I siste svingen angrep han i tredjespor og ut på oppløpet kom de tre hestene side om side. Bjørlifaks var sterkest og avgjorde sikkert på tangering av mellomdistanse rekorden sin - 1.28,7. JOP var meget godt fornøyd.

Bjørlifaks i dyp konsentrasjon før start....

VINTERBILDER:

BJØRLI LILJA VANNT

Vårt oppdrett Bjørli Lilja (u. Blæs Lina) vannt på Gævletravet 18/3 2010 med kusk Torbjørn Jansson i sulkyen. Blæs Linas avkom er i god form for dagen; Jubel Sture med flott prestasjoner i Frankrike, Bjørlfaks to seire og flott form i år, Lax Faks tok en fin 3. plass nylig og nå altså en seier til 4-årige Bjørli Vilja. Vi gratulerer eier Tom Hammarstrøm med seireren!!!

PS Åringen Bjørlisjefen (til salgs!) hilser til sine flinke søsken!


BJØRLI BUSTER SOLGT TIL FINLAND!

Toårige Bjørli Buster e Lome Elden u Lax Tora er solgt til Finland. Pasi Sahlman som representerer Talli Kruununjahtaajat var her i helgen og studerte hesten og oppvekstvikårene. Han bestemte seg for å kjøpe hesten, som etterhvert skal i trening til Jan Olov Persson. Det er ekstra spennende å selge en hest til Finland, det har vi ikke gjort før. Pasi Sahlman har studert norsk-svenske stammer og hester og falt til slutt for vår Bjørli Buster! Det synes vi var veldigt artigt. Vi takker for tillitten og ønsker andelslaget lykke til!

BJØRLIFAKS GALOPPERTE I ØSTERSUND 15. MARS

Bjørlifaks gjorde en meget bra prestasjon på Østersundstravet mandag 15. mars, men galloperte kort før mål i kampen om seieren..... Han galloperte også kort fra start, men kom raskt opp i dødens og presset på lederen etter hvert. Nå favoritten Feseth Nils kom på siste langsiden slappham til ham. Feseth Nils fikk raskt noen lengder, men på oppløpet kom Bjørlifaks meget raskt og gikk i ærkamp med favoritten. Da fallt desverre kusken i fristelsen for å jage litt på Bjørlifaks med tommen, og mistet ham på bittet. Det går ikke med den hesten, så det ble galopp... Ja, ja vi får håpe på bedre lykke neste gang. Hesten var i allef all bra!

LAX FAKSA FLOTT 3. PLASS

På fredag 12/3 gjorde Lax Faksa en flott prestajon og avsluttet meget bra til 3. plass fra 40 m tillegg på Jarlsberg. Den 19/3 starter kullkompis Lax Nora på Biri.

 

BJØRLIFAKS GALOPPERTE PÅ GÄVLETRAVET, PREPARERTE TIL FLOTT 4. PLASS

Bjørlifaks i stallen hos JOP, klar til å reise på løp.

Torsdag 4 mars startet Björlifaks i utagnigslöp til Dubbelcupen. Han stod på 20 m tilegg i et 2100m løp. Han innledet bra og var raskt oppe i en tilbakedragens dødensposisjon og nærmet seg lederen. På siste langsiden skrudde de opp farten og hestene fra køen angrep. Det gikk veldig fort og desverre kom Bjørlifaks sine galoppsynder. Han avsluttet dog enormt bra og knep 4. plassen på 1.29.1g. Kusk var Jan Olov Persson.

JUBEL STURE NR 2 og NR 4 PÅ VINCENNES

Blæs Lina sønnen Jubel Sture (altså en bror med våre Bjørlifaks, Bjørlisjefen og Lax Vilja) spurtet meget bra på Vincennes på torsdag 25/2 2010 og kom frem til en flott 4. plass på fine 25.4. Søndagen gikk det enda bedre for Jubel Sture. Han låg i lederryggen og angrep på oppløpet og avsluttet flott til en meriterende 2. plass. Treneren var skuffet for at kusken (fransk) ikke hadde trekt øreproppene, for han mente at Jubel Sture kunne ha vunnet da.....

OVERLEGEN SEIER TIL BJØRLIFAKS

Bilde av Bjørlifaks august 2008 (som 3-åring), defilering før Svensk Kriterium.

Mandag 15. februar tok vår Bjørlifaks (u. Blæs Lina) sin andre seier i februar. Han startet i Østersund på 20m tillegg over sprint. Det er ikke en distanse som har passet ham så bra tidligere, for han har stresset seg opp ved kort distanse. I dag drog han i veg direkte fra tillegg; etter 2 svinger med angrep i 3. spor kom han ned i andre utvendigt gjennom siste sving. Ut på oppløpet angrep han og tok en enkel seier med hele 3,5 lengder på ny rekord; 1.28.1! Kusk Jan Olov Persson var meget godt fornøyd med ham. Bjørlifaks har nå på 3 starter i år tjent hele 68 000;- SEK. Vi får håpe den fine formen og stabiliteten holder seg litt lit.... Han har i allefall fått begynnt å vise det som finnes i ham.

På Østersundstravets hjemmeside kunne man lese: "V4-inledningen gick dock till Jan-Olov Perssons 11 BJÖRLIFAKS som imponerade stort då han trots ett lopp mestadels i tredjespår enkelt kunde spurta förbi ledande Buaas Jenta sista biten. Vinnartiden blev starka 28,1 vilket var nytt rekord"

Link til video av løpet: http://www.ostersundstravet.com/5891.live-trav.html

JUBEL STURE TIL VINCENNES

Blæs Lina sønnen Jubel sture (således bror til våre Bjørlifaks, Lax Vilja og Bjørlisjefen) har kvalifisert seg til å starte i kaldblodsløpene på Vincennes i slutten av februar. Vi ønsker han lykke til!

FLOTT SEIER TIL BJØRLIFAKS

På Romme 5. februar 2010 tok Bjørlifaks en overlegen seier med hele 5 lengder i et langløp der han stod på 60m tillegg. Han gikk på hele veien og overtok teten allerede etter 1000m, så drog han i fra og ledet med ca 2 lengder. På oppløpet økte han ytterligere til en overlegen seier på flotte 1.28.9/2700m på en noe dårlig bane. Asmme dag ble Bjrølifaks sin søster Bjørli Lilja (e Lome Elden, u. Blæs Lina) nr 3 og gjorde et megt bra løp for kusk Kaisa Frick. Eier og trener er Tom Hammarlund.

Fra DalaTravets hemsida:

Lopp 6. Prix Vimseld. Alla svenska och norska kallblodiga. 2640 m. Tillägg 20 m för varje vunna 50.000 kr. 25.000-11.000-7.000-4.200-2.800-(2.000)
1.Björlifaks* 28,9 (14) Persson J-O
2.Brazze Martin 29,6 (446) Eskilsson C
3.Skaane Faksen 30,5g (258) Österberg K
4.Virus S.N. 29,8 (325) Johansson W
5.Modd Brun 30,8g (109) Åberg J-O
6.Odd Tabac 30,1 (105) Opl. Finnbo Elin 31,2 (50), Lappfaxen 31,3 (593), Komnes Järven 32,1 (263), Sjefex 32,7 (1168), Ruffe 33,3 (550), Eltebos Brabus u (457). Struken: Dirigenten. Segr. h 5 år e. Järvsöfaks-Bläs Lina. Äg. Björlia Vet. og Avlssta. AS & Evajo AB. Uppf. Björlia Veterinär og Avlsstasjon,Norge. Trän. Persson Jan-Olov, Hudiksvall. 7 längder. Odds: 1,49. Plats: 1,38-5,55-5,43. Tvilling: (8/9) 29,25.
TEMPO: 500 m: 38,5 (Eltebos Brabus)
Första 1000 m: 31,0 (Eltebos Brabus)
BJÖRLIFAKS snabbt fram och kunde redan efter 900 meter ta över ledningen. Hårt tryck kort därtefter men svarade ärligt. Drog hårt under slutvarvet och var överlägsen sista biten. BRAZZE MARTIN andra ytter. Utan rygg efter 900. Provade kraftigt för ledningen men fick svar och tvingades backa ned i rygg. Höll farten mycket tappert. SKAANE FAKSEN fram i spåren inför slutvarvet. Kom ned i slagläge men utan möjlighet att hota tätduon. VIRUS S.N. mellan hästar från kön. Höll farten sista biten. MODD BRUN tidig galopp och hamnade i kön. Fullföljde bra i skymundan. ODD TABAC andra ytter. Stum sista biten.

LAX NORA FINE PLASSERINGER

Vårt oppdrett Lax Nora (u. Sunnmørstausa) har tatt en 3. og en 2. plass på Biri i år. I hennes siste start på Biri fredag 12/2 2010 imponerte Lax Nora mye med en forrykende avsluttning. Når de gikk ut på siste runden låg hun omtrent sist, men hun rundet nesten alle og ble nr 2. Dette lover godt for fremtiden!

LAX VILJA (e Moe Odin U. Blæs Lina) HAR KOMMET TIL BJØRLIA

I midten av januar 2010 kom avlshoppa Lax Vilja, som er vårt oppdrett fra Sverige, til oss i Bjørlia. I avtalen da vi solgte henne skulle vi få ha henne noen år og ta ett eller to føll på henne som vi også er oppdrettere av. Den unge Lax Vilja som bla vannt STC løp som 3-åring har rekorden 1.31.4ak og 1.31.8m volte. Hun har sprunget inn 91 100;- kr (obs feil info på travsport.no!). Hoppa har avleschampionen Moe Odin (e. Elding) som far og vår millionhoppe Blæs Lina, e. Alm Rigel, som mor. Lax Vilja er drektig med Jærvsøfaks og går i år til Åsajærven. Mer info om stamme + bilder etc se "Hester".

HØSTBILDE:

Bilde av hoppene med føll oktober 2009 - mye regn i høst!

"LOGO"

Ei typisk kaldblodshoppe, som Sunnmørstausa, er modell for vår logo, med ei travende hoppe og en føllunge som galoperer "inne" i mamman. På en regntung oktoberdag tok jeg omtrent det bildet. Sunnmørstausa og hennes årsføll Bjørli Jo traver i slik takt i hagen:

Likt eller hva? men har traver jo føllet, og det er jo bra at han viser opp sitt fine trav....

 

NÅ HAR VI TATT EKSTRA UTDANNELSE I TANNPLEIE PÅ HEST

Både Målfrid og Arnstein har gjennomført ekstra utdannelde i tannpleie og tannundersøkning hos hester. Det var inspirerende og lærerikt og vi er nå klare til å gjøre en ekstra innsats for hestenes vel og helse på den viktige biten som tenner er. Hestens munn er uhyre viktig, ikke bare for fordøyelsen, men også for kjørbar/ridbarheten, haltheter og velbefinnende. Vi har også kjøpt inn endel nytt tannutstyr og er klare for oppdrag; munnundersøkning, tannrasping, trekking av tannkapper og ulvetenner mm.

SOMMERMINNER 2009:

Ulsrud Igel og noen av damene tar et kveldsbad ved Bjørlifjorden juli 2009.

Ulsrud Igel springer med damene sine 17. juli 2009.

Trygt med mor: Bjørli Jo og Sunnmøstausa.

 

14 unghingster i full galopp på beite juli 2009. Ei blandet gruppe i raser, farger og størrelser...

Bjørlispika i front med Lax Tora, fulgt av Dags Stjerna, Veiset Rigla, Bjørli Jo og Søyset Mira.

Hester på strandbeitet svaler seg på en sandbanke ute i vannet, juli 2009.

Trym og Bjørlifaks i "kamp" om lederrollen. Foto Rita Jensen.

6. juni ble 12 fine unghingster sleppt på beite i Bjørlia. De sprang mye og hadde en fin oppvisning.De var som mest 15 unghingster på beite som koste seg i sommer.

SØNDAG 14. JUNI BLE VAKRE ULSRUD IGEL SLEPPT MED HOPPEFØLGE I BJØRLIA

Over 150 skuelystne personer kom til Bjørlia Gård på søndag for å overvåke det første hingsteslippet i Namdalen (med traverraser/døl). Til tross for noe surt og kaldt vær, møtte så pass mange opp, og det syntes vi var veldig artigt! De som holdt ut lengst, reiste ikke hjem før enn i sju tiden om kvelden.

Ulsrud Igel går langs publikum på vei til damene og står å funderer over hvilken sommer dette kommer til å bli.

Til venstre: Ulsrud Igel bedekker Oddevinni 14/6 2009. Foto: Linn Andreasen.

Til høyre: "Er jeg ikke vakker?" Ulsrud Igel. (foto Marte Gartland)