Hester

Avelshingst 2011:

RAPP BEST

Foto: Tore Kvam, Norsk Hestesenter

1.21.1/1.742.570;- kr 33 seire

e. Spang Best 1.21.5 3,4 mill u. Vinter Stjerna 1.29.5/615 300;- e Atom Vinter 1.21.5

Kort info: mer kommer senere

Rapp Best har outkross hingsten Spang Best som far, han har i en årrekke vært i toppen av statestikken og leverer både flinke hopper og hingster. Mora Vinter Stjerna var sin årgangs beste hoppe og vannt bla Nor Trav, Norsk Oaks, Leangern Grand Prix for hopper. Hun har vært enda bedre i avlen og levert to avlshingster; foruten Rapp Best er hun mor til Derbyvinner Stjerne Faks. Vinter Stjerna er også mor til de gode hoppene Vår Frøya 1.24.4/839.706;- og Vinter Gry 1.28. Mormor Rappstjerna er også et topp avlshoppe (12 av 13 avkom har startet) med avkom som avlshingsten Keik Jo 1.23,5, Stjernelyn 1.23.2, Telenor Best 1.22.2 mfl. Rapp Bests elste avkom er åringer 2010, og det er vakre og fornuftige hester. Bilder kommer snart.

Nå finns alså muligheten til å benytte denne vakre hingsten med en topp morstamme til en oppdretter vennlig pris! 1600;- ved bedekning/slipp og 6000;- ved levende født føll + mva. Om interesse finns, kan vi sende sperma under våren fram til han slippes med hoppefølg den 6. juni 2011.

 

Alt vårt oppdrett er tilsalgs og alle føllene er kvalitetssikret via ”kvalitetssikring i oppdrett av norsk travhest. Unghestene er oppvokst på store beiter der hver gruppe har 3-4 inngjerdinger som det veksles imellom. På vinteren går de i løsdrift og mosjoneres 3-4 ganger i uka når føreforholdene tillater det. Regelbunden ormekur, vaksinering, spikking av hover og tann kontroll.

Åringer (født 2010)

Bilder og beskrivning av fjorårets føll kommer snart. Det finns litt bilder under "Siste nytt".

Bjørlitine (e Sjefen u. Sunnmørstausa)

Bjørli Odin (e Järvsöfaks u Lax Vilja e Moe Odin)

Bjørli Thor (e Sjefen u. Lax Tora e Järvsöfaks).

Toåringer (født 2009)

Bjørli Jo

e. Kjøstad Jo u. Sunnmørstausa e. Lappe Troll

SOLGT!

Bjørli Jo i hagen oktober 2009 - 3,5 mnd gammel.

Rødt hingste født 18. juni 2009. Bjørli Jo er en staselig hingst med utstråling og et flott trav! Han er høyreist og rettstillt med en høy. lang manke og han oppviser et meget luftigt og fint trav. En riktig fining som tilhører unghetstjernen Kjøstad Jo`s siste kull. Morstammen er direkte nedstigende til topphoppa Schuvarda (se under mor Sunnmørstausa lengre nede på denne side). Bjørli Jo er bror med Hoppe Derby toer Lax Tora mfl. Bjørli Jo er solgt til Anders Høgstad, vi takker for tillitten og ønsker ham lykke til med hesten!

Bjørliprinsen

e Järvsöfaks 1.17.9 u. Stjernesiri e Elding u. Stjernetine 1. premie u. Solbergstjerna

Svartbrun hingst født 31. mai 2009. Bjørliprinsen er ikke vårt oppdrett, men vi har leid hoppa Stjernesiri, ungheststjerne som er helsøster til Sjefen, og hatt henne hos oss i vinter. Bjørliprinsen er en rettstillt, fin og smekker svartbrun hingst med meget vakkert hode. Hans helsøster Eldsiri er Sveriges beste 3-årshoppe i år. Hun vant Svensk Stokriterium på Dannero 30/9 og tok også en lett og overlegen seier i Norsk Hoppe Kriterium. Bildet ovenfor av Bjørliprinsen er tatt da han var 3 dager gammel, nå i høst når han har mistet føllpelsen er han blitt helt mørk, nesten svart som sin mor.

Bjørliprinsen er solgt til Ole Helge Thomte og Elin Brobakken, Gjøvik. Vi takker for tillitten og ønsker dem lykke til med deres fine føll!

Bjørlispika

e. Spikeld 1.18.6 u Lax Tora 1.28.3 e Järvsöfaks 1.17.9

TILSALGS!

Bjørlispika august 2010.

Brun hoppe født 16. mai 2009. Far er Norges raskeste og tidligere verdensrekordholder Spikeld 1.18.6 og morfar er verdens raskeste og beste kaldblod: Järvsöfaks 1.17.9! En utrolig fartskombinasjon....? Og så ser da Bjørlispika ut til å være bygget for fart... Bjørlispika har fått fargen fra sin far og virker se ut som ern riktig Spikelder. Hun er veldig smekker og lett i typen, litt varmblodslik, som sin mor. Hun har også et meget vakkert hode. Mor er unge Lax Tora som ble nr to i Norsk Hoppe Derby, bare nesen fra å rekke fram til seier. Lax Tora har fått tre føll på rad, og alle er født 16. mai...! Bjørlispika har utviklet seg til ei snerten og flott åringshoppe med mye tæl. Innkjørt. Flott trav! Vi som oppdrettere kan tenke oss å beholde avlsretten i Bjørli Spika og evt bare selge konkuranseretten i hoppa (til en lavere pris), men også vanlig salg er aktuellt.

räkneverkräkneverk

Bjørlispika på nasjonaldagen, en dag gammel.

räkneverkräkneverk

Bjørlispika 1 mnd til venstre og ca 2 mnd til høyre

räkneverkräkneverk

Bjørlispika vinteren 2010 (ca 10 mnd).

räkneverk

Bjørlispika på beite. August 2010.

 

Bjørlisjefen

e. Sjefen u. Blæs Lina e Alm Rigel

TILSALGS!

Bjørlisjefen i trav 4 mnd gammel.

født 10/4 2009. Brun hingst med stjerne.

Stor, flott hingst med meget bra eksteriør; lang manke, liggende bog og langt, hellende kryss. Vakkert hode med stor stjerne. Desverre døde hans mor Blæs Lina dagen etter føllingen, men Bjørlisjefen er en tøffing som har klart seg fint og er stor og velutviklet. Sommeren 2009: Bjørlisjenen har hatt en fin sommer på beite sammen med de andre føllene. Han har vokst godt, er stor og velmusklet og har et flott, veivinnende trav. Bjørlisjefen har i år som åring vokst seg stor og flott og har gått på unghingstbeite sammen med 15 hingster. Hesten trener fint og har fått et kraftfullt, flott trav.

räkneverk

Bjørlisjefen vinteren 2010 - 11 mnd gammel traver i hagen.

räkneverk

Bjørlisjefen september 2010.

 

Treåringer (født 2008)

 

Bjørli Buster brunsvart hingst født 16. mai 2008

Bjørli Buster er solgt til Talli Kruununjahtaajat, Finland. I trening hos Jan Olov Persson.

Vi takker for tillitten og ønsker dem lykke til med Buster!

räkneverk

e. Lome Elden u. Lax Tora e Järvsöfaks

Lax Tora nedkom den 16. mai 2008 med et flott, brunsvart hingsteføll e. Lome Elden. Han er langbeint med velutviklet manke og et flott trav! Et utrykksfullt bles og galssøyer på begge sider, gir ham et riktig røverutseende... Det er dog en riktig fin hingst med luftigt, flott trav. Faren Lome Elden har mange bra avkom. Han dominerte totalt i svenske Kriteriet på Dannero i 2008. Dobbelseier i åpne klassen med Wik Elden og Remelden (+ nr 5 Arnblesen som har gått hos oss på beite som åring) og vinneren av Hoppe Kriteriet Faste Lundi. I det norska Kriteriet gikk det omtrent like bra for Lome Elden; seier til Ridder Prinsen og tredje til Remelden, mens Faste Lundi igjen tok en overbevisende seier i hoppekriteriet! I tillegg er han far til bla elitehestene Mørtvedt Jerkeld ( vinner av Nordisk Mesterskap 08 i Finnland), HG Balder og Slått Eld mfl. Bjørli Buster har høsten 2010 gått godkjent mønskringsløp og prøveløp (1.51) på fin måte og trener lovende hos Jan Olov Persson.

räkneverk

Bjørli Buster i luftegården før beiteslipp juni 2009.

 

Bjørli Tausa brunsvart hoppe født 10. mai 2008

räkneverk

e. Eng Svarten u. Sunnmørstausa e. Lappe Troll

Bjørli Tausa er solgt til Leif og Marius Nysæter, Skage

Bjørli Tausa er ei vakker, sosial og kvikk hoppe med fint trav. Hun har et korrekt eksteriør og et meget utrykksfullt og vakkert hode.

4-åringer

Bjørli Terna hoppe født 16/5 07 e. Moe Odin u. Lax Tora

Bjørli Terna er SOLGT til Tor Arne Barka, Jørpeland. Vi takker for tilitten og ønsker han og hans familie lykke til med Bjørli Terna!

räkneverk

Bjørli Terna i trav med kompiser ved beiteslepp i juni, og i hagen i våren 08.

En smekker, snerten og rettstillt dame som er veldig lik mor si. Sosial og veldig tillitsfull og leken. Pappa er elitehesten Moe Odin som i 2007 igjen hadde en enormt bra sesong, der han ved flere tilfeller har seiret over Bjørli Ternas morfar Järvsöfaks, som er tidenes raskeste kallblod. Moe Odin har mange flotte avkom, bla kåringshingstene Krageboen, Tangen Scott, Briskeby Philip, Bork Odin. Moe Odin klatrer stadigt på hingste statestikken og nærmer seg faren Elding med stormskritt. Desverre har Bjørli Terna skadet seg allvorligt i en framfot, og hennes travkarriære ble ødelagt. Meget synd, for hun viste stort talent i treningen før skaden. Hun er nå drektig med Mørtvedt Jerkeld.

UTSTILLING 19/7 2008 Namdal Travpark:

"Godt utvikla åringshoppe av meget god type. Uttrykksfullt hode, harmonisk kropp, velstillte ben, lange underlår. Lette, men noe spente bevegelser. Passartet skritt. Rasetype og preg 9, kroppsbyggning og musklatur 8, benkvalitet, benstilling 8, bevegelser 7, Helhet 8. Sløyfe og stillt i kvalitet.

 

Bjørli Knekten hingst e. Derbyvinner Mørtvedt Jerkeld u. Hjelset Greina født 3/6-07.

Solgt til travtrener Jörgen Berglund, Dannero. Vi takker for tillitten og ønsker dem lykke til med hesten!

räkneverk

En vakker, stor, svart hingst med flott eksteriør! En riktig fining!!! Pappa Mørtvedt Jerkeld har for alvor etablert seg i eliten, og er spådd til å ta over etter Jærvsøfaks og Moe Odin. Bjørli Knekten er en stor (148 cm på manken og ca 156 cm lang - oktober 2008) og velutviklet unghest. Bjørli Knekten har høsten 2009 gått godkjent premielopp og godkjent kvallopp på Dannero i Sverige. Trener Jørgen Berglund er meget godt fornøyd. Kvalloppet gikk han utvendigt for en stallkompis og kom i mål på fine 1.48.5/2100m. Bjørli Knekten har startet en gang som 3-åring, men uten hell. Han er stor og behøver litt mer tid, men gjør allt bra så langt.

UTSTILLING 19/7 2008 Namdal Travpark:

"Høystillt, lettbyggd hingst av god type. Pent hode, litt kort hals, god manke, kort og steilt bogparti. Bra benstilling, noe stile koder. Regelmessige gode bevegelser" Rasetype og preg 8, kroppsbyggning og musklatur 7, benkvalitet, benstilling 7, bevegelser 8, Helhet 8. Sløyfe.

 

Bjørli Rosa hoppe e. Derbyvinner Slått Eld u. Sunnmørstausa født 7/6 -07.

Bjørli Rosa er solgt til Tale Heimdal, Stjørdal. Vi ønsker henne lykke til med Rosa og takker for tillitten.

räkneverk

Bjørli Rosa som føll ca 1 mnd gammel sommer 2007 og i vintersol i februar 2008.

Fin, rød hoppe med bra eksteriør og spennende, moderne stamme; pappa er den unge Lome Elden-sønnen Slått Eld. Bjørli Rosa har storheter som Elding, Troll Jahn, Alm Svarten og Braute så langt bak som i tredje ledd i stamtavlen. Stor flott unghoppe med modere stamme! Faren Slått Eld har fulgt opp sine fine unghestprestasjoner med flere seirer og fine prestasjoner i eliten. Bjørli Rosa er nå utlånt som ridehest.

5-åringer


Bjørli Svarten

e. Lome Elden u. Sunnmørsausa. Født 29/4 2006.

Bjørli Svarten er en vakker, svart hingst med mye utstråling og korrekt eksteriør. Han har et spenstigt og luftigt trav. Utroligt sosial og snill! Bjørli Svarten fikk veldig bra omtale på unghestutstilling i Orkdalen mai 07: "Knappt middels stor, harmonisk hingst i god utvikling og med gode bein og svært gode bevegelser". Bjørli Svarten er innkjørt og i trening. Bjørli Svarten ble "BEST IN SHOW" på utstilling i sommer og vannt over eldre hester. Han fikk meget bra omtale og 9 på alle punkter - se nedenfor! Bjørli Svarten startet noen ganger som 3-åring og har etter det trenet meget bra, men ikke startet igjen ennå.

UTSTILLING 19/7 2008 Namdal Travpark: "Hingst av meget god type. Uttrykksfullt hode, velformet hals, velutvikklet kropp med god overlinje og god muskelsettning. Velstillte ben med godt markerte ledd. Ledige og veivinnende bevegelser. "Rasetype og preg 9, kroppsbyggning og musklatur 9, benkvalitet, benstilling 9, bevegelser 9, Helhet 9. Sløyfe og nr 1 i kvalitet. Beste unghest og "Best in show"

BILDER:

Bilde av Bjørli Svarten sommeren 2008.

räkneverk

Bjørli Svarten på utstilling i Høylandet juli 2008.

Bjørli Lilja

räkneverk

e. Lome Elden u. Blæs Lina e. Alm Rigel. Født 5/5 2006.

Bjørli Lilja er solg til Tom Hammarlund i Sverige

Bjørli Lilja er en langbent og lekker hoppe med bra størrelse og fint eksteriør. Hun har bra spenst i steget og er leken. Godkjent mønstringsløp desember 2008. Bjørli Lilja sprang uanfektet og flere 100m forran resten av feltet på km tiden 1.53.7.Bjørli Lilja har startet 4 ganger som 3-åring (sept 09), og kvalifisert seg til finalen i Svensk Stokriterium på Dannero 30/8. Bjørli Lilja har mye fart og er veldig rask.

UTSTILLING 19/7 2008 Namdal Travpark: "Rasetypisk hoppe av god type. Pent hode, kort hals, lav manke ellers god overlinje. God musklatur, velstillte ben med godt markerte ledd. Regelmessig, langt skritt, lett trav." Rasetype og preg 8, kroppsbyggning og musklatur 8, benkvalitet, benstilling 8, bevegelser 8, Helhet 8.

Sløyfe og nr 2 i kvalitet

Bjørlikrem (e. Krembest u. Hjelset Greina) født 1/5 2006. SOLGT. Bjørlikrem er en langlagt og vakker hoppe med fint trav. Hun er sosial og snill. I trening hos Magne Olsen, Leangen. Godkjent mønstringsløp mai 08 på 1.51. Starter jevnligt.

6-åringer

Bjørlifaks

begge bilder av hestene som åringer

Bjørlifaks (e Järvsöfaks u. Blæs Lina). SOLGT! - se nedenfor
Bjørli Stjerna (e. Elding, u. Sunnmørstausa). SOLGT!

Bjørli Stjerna (e. Elding, u. Sunnmørstausa) Solgt til Thomas Cannersten, Ekerø i Sverige.
Svart hoppe født 8/4-05.


Bjørli Stjerna er en fin, svart hoppe med herligt gemytt. Hun er veldig sosial og snill. Hun fikk sløyfe med bra omtale på utstilling Høylandet 06. Bjørli Stjerna gikk godkjent premielopp (=mønstringsløp) på Solvalla 24/10-07. Bjørli Stjerna har nå også gått godkjent prøveløp på Solvalla. I ensom majestet travet hun 1.48.7 for eier og kusk Thommas Cannersten. Hun oppviser fine treningstider og det blir spennende å følge henne! Desverre har Bjørli Stjerna skadet seg alvorlig, så hennes fremtidige løpskarriære er i fare. Håper hun lykkes bra som avlshoppe og at hun kan komme tilbake til løpsbanen etterpå! Bjørli Stjerna har fått et flott føll etter Fakse i 2009..

Pappa Elding er flerfoldig hingstechampion i Norge og far eller farfar til veldig mange unghestsjerner, årgangstopper og eldre elitehester, bla Moe Odin, Spikeld, Lykke Gutten, Bokli Eld, Mørtvedt Jerkeld, H.G. Balder og mange, mange flere.

Moren er Sunnmørstausa – se nedenfor.

Informasjon: DNTs hjemmeside, eller se www.travspot.se søk på hestens navn

7-åringer

Lax Faksa (S) (e Järvsöfaks u. Blæs Lina) - SOLGT til Olav Flaa, Drammen .

Lax Faksa er kommet tilbake til oss i Bjørlia og bedekkes våren 2011. 11/9 2008 tok 4-årshoppa sin første seier; hun vannt med 3 lengder på Bjerke etter en flott avsluttning. Ei sterk hoppe med rekord 1.30.1 og grunnlag 55 000;- NOK.


Brun hoppe født 23/4 2004


Lax Faksa ble ”dagens hest” som 1-åring på utstilling på Sømna høsten 2005 i konkurranse med eldre hester!

Pappa Järvsöfaks er verdens beste kallblod og hans avkom er stadig i årgangstoppen og de vinner mye løp. Allerede 2005 ble han hingstechampion i Sverige på tross av at han har bare 3 kull i startklar alder!
Statistikk avkom:
travsport.se

Moren er Blæs Lina – se nedenfor.

 

Lax Nora (e Elding u. Sunmørstausa) - solgt som føll til Arnfinn Alsli med fam, oppvokst hos oss til hun var nesten 4-år, videresolgt og eies nå av Odin Viken, Høylanet. Starter jevnlig og leverer meget bra avsluttninger i løpa!

. Se www.travsport.no for prestasjoner.

 

Løpshester

Bjørlifaks (e Järvsöfaks u. Blæs Lina)
Brun hingst født 30/5-05


Vi har solgt 50% av Bjørlifaks til EVAJO AB, Stockholm, og Bjørlia Veterinær og Avlsstasjon eier således hesten sammen med dem.

Bjørlifaks er en vakker, brun hingst med veldig fint eksteriør; liggende bog, lang, markert manke, langt kryss og en kort rygg. Rettstillte ben med store leddganger. Han har et effektivt og luftigt trav. Bjørlifaks fikk sløyfe og fin omtale på unghestskue som ettåring (Høylandet) og sto spiss i 2-årsklassen i Orkdalen i mai 2007. Han fikk veldig gode domsord fra dommerene med karrakteren 8 på elle punkter og samlet vurdering var: " Stor, oppsynt hingst av god type med gode bevegelser" Sløyfe og nr 1 i kvalitet. For prestasjoner se DNTs hjemmeside og under "siste nytt". Nå er Bjørlifaks i trening hos Jan Olov Person på Hagmyren i Sverige se www.jop.nu for info. Under 2010 har Bjørlifaks utviklet seg flott ogsprunget inn 533 000;- SEK og tatt rekorden 1.25.0/2100m volte. Lørdag 9. sptember vannt han V75-løpet Erik Garlèns Minne på Hagmyren med Jan Olov Persson i sulkyen på raske 1.25.0 og vannt 125 000;-.

räkneverk

 

Bjørlifaks i varmingen før Svenske Kriteret på Dannero med Geir Vegard Gunndersen

Pappa Järvsöfaks er verdens beste kallblod og hans avkom er stadig i årgangstoppen og de vinner mange løp. Allerede 2005 ble han hingstechampion i Sverige på tross av bare 3 kull i startklar alder! I Derby 2008 dominerte han totalt som far til både vinneren av åpne klassen; Järvsöviking og Hoppe Derby vinneren Førlands Trolla! Ellers er hanr bla. far til Åkre Lurifaks, Sundbo Kravall, Eldfaksen, Faksen Jr, Horgen Lotta, Stjerne Faks, Voje Faks, Røste Bo, Fakse, Horgen Geir, Horgen Stang, Trø Faks, Åsajærven og mange flere bra travere.....

Statistikk avkom: travsport.se

Moren er Blæs Lina 1.28 – se nedenfor.

Informasjon: DNTs hjemmeside, søk på hestens navn

 

Ponni:

BUSTER

Shetlandsponnihingst født 2007, musblakk.

Avlshopper

Sunnmørstausa (e. Lappe Troll, u Altora)

Hingst 2009: SJEFEN, Hoppeføll født 17/6-10..

ikke inseminert 2010

Lax Tora (e Järvsöfaks u. Sunnmørstausa)..

Hingst 2009: SJEFEN, hingstføll født 23/4-10

Hingst 2010: BORK ODIN. Lax Tora er drektig med beregnet følldato medio juni 2011.

Hingst 2011: Moe Odin

Lax Vilja (e. Moe Odin, u. Blæs Lina).

Hingst 2009: , Higstføll født 15. mai 2010.

Hingst 2010: ÅSAJÆRVEN, drektig beregnet følldato medio mai 2011.

Hingst 2011: Järvsöfaks

Lax Faksa (e. Järvsöfaks u. Blæa Lina) bedekkes første gang våren 2011.

Hingst 2011: Dotterud Teddy

Lill Lana (gotlandsruss): - ikke bedekt.

 

Avlshopper:

Blæs Lina (e. Alm Rigel, u. Elina Viker) - Bløs Lia døde av indre blødinger fra livmoren et halvdøyn etter at hun føllet 11/4 2009. Oppstillingen står med for orientering om stammen på hennes avkom. Sise føll til vår millionhoppe ble Bjørlisjefen, hingst født 10/4-09, e Sjefen. Brun med stor stjerne.

 • Brun hoppe født 1993. 2. Premie hoppe, 1. Kval.,

 • Avlsindeks 115. Inavlsindeks 4,75%

 • Rekord: 4-1.28.3, 3-1.30.2, 2-1.39.8

 • Grunnlag: 324 875;- kr

 • 33 starter - 10 seiere

 • "Million-hoppe"; i mars 09 passerte Blæs Linas avkom 1 million kr innsprunget!

Faren Alm Rigel (1. premie individ og avkom) var flerårig hingstechampion og en veldig bra morfar. Han var en sønn av topphoppa Oleanne og således bror til fenomenet Alm Svarten.

Moren Elina Viker er søster med Trollenka som er mor til bla ungheststjernen og avlshingsten Rigel Jo (Blæs Lina er dermed ¾ søster med Rigel Jo da de også har samme far). Morstammen går direkte ned til den berømte linjedanneren Viktoria.

Blæs Lina var en ungheststjerne selv i løpsbanen og ekstremt tidlig. Hun vant 5 (av 7) starter som 2-åring og ytterligere 5 (av 20) starter som 3-åring! Bla vant hun Biri Oppdrettningsløp for hopper. Totalt har hun en seiersprosent på 30! Blæs Lina satte 4 banerekorder og et svenskt rekord. Hun avsluttet løpskarriæren som 4-åring med rekorden 1.28.3 og 325 000;- kr insprunget, ble bedekt på våren og fikk sitt første føll som 5-åring.

Blæs Lina er mor til Jubel Sture som ble nr 2 i Svensk kaldblodskriterium 2004. Starter på Vincennes vinteren 2010! Alle Blæs Linas avkom (utenom ei hoppe som ble bedekt som 3-åring) i startklar alder har startet. Hennes avkom har sprunget inn over 1 million kroner.

Info hest og oppdatering på avkom se DNT og STC sider. Obs det er feil info om svenskfødte Lax VIlja på DNT sine sider. Se STC.

Stamtavle og stammeinformasjon etc, se Blodbanken: blodbanken.nu

Sunnmørstausa (e. Lappe Troll, u Altora)

Svart hoppe født 1993. 2. premie hoppe, stillt i kvalitetet.

Avlsindeks 105. Inavlsindeks 8,04%.

Ustartet

Faren Lappe Troll (1.23.8, 1 075 261;- kr insprunget) er etter flerfaldige championhingsten Troll Jahn og er en av hans beste sønner i avlen. Hans mor var Rogalands travdronning Lappe Jenta 1.27, som tok 45 seiere!

Moren Altora (4-1.33.8, 45 200;- kr insprunget, 2 seiere på 17 starter) er etter legendariske Alm Svarten., som tok 184 seiere og sprang in over 10 millioner! Mormoren er Donna Tora etter Slogum Tor. Donna Tora vant 8 løp på 20 starter og er en datterdatter av legendariske Schuvarda. Schuvarda vant selv Derby og Kongepokalen og ble mor til bla Sjur og Støva. Hun er en av kaldblodsavlens viktigste hoppelinjedannere.

Sunnmørstausa er selv utstartet, men har en veldig høy startprosent i stamtavlen; over 86% av hestene i fem led bakover har startet og hennes foreldre og besteforeldre (2 ledd) har tilsammen vunnet hele 37% av sine starter! Sunnmørstausa er en veldig flink mamma og hennes avkom er lettlærte og veldig greie å kjøre in og de har lett for å trave.

Sunnmørstausa er bla mor til Lax Tora (se nedenfor) som ble nr 2 i hoppederby 2004, og Lax Nora som i 2008 som 4-åring har tatt tre flotte seiere– . For info om avkom og prestasjoner, se Sunnmørstausas sider hos DNT og STC,

Stamtavle og stammeinformasjon etc, se Blodbanken: blodbanken.nu

 

Lax Tora (S) (e Järvsöfaks u. Sunnmørstausa) –

 • Svart hoppe født 2000. 2. Premie og 1 i kvalitet Sømna utstillingen 2005.

 • Avlsindeks 121.

 • Inavlsindeks 8,74%

 • Rekord: 1.28.8 volte og 1.28.3 auto som 4-åring over 2100m.

 • Grunnlag: 261.438;- SEK

Pappa Järvsöfaks er verdens beste kallblod og hans avkom er stadig i årgangstoppen og de vinner mye løp. Allerede 2005 ble han hingstechampion i Sverige på tross av bare 3 kull i startklar alder! I årets Derby dominerte han totalt som far til både vinneren av åpne klassen; Järvsöviking og Hoppe Derby vinneren Førlands Trolla! Ellers er hanr bla. far til Åkre Lurifaks, Sundbo Kravall, Eldfaksen, Faksen Jr, Horgen Lotta, Stjerne Faks, Voje Faks, Røste Bo, Fakse, Horgen Geir, Horgen Stang, Trø Faks, Åsajærven og mange flere bra travere..... Statistikk avkom: travsport.se

Moren er Sunnmørstausa - se ovenfor.

Lax Tora er en moderne stammet hoppe fra Schuvarda linjen uten inslag av Elding. Hun har gode unghestprestasjoner som toppes av andreplassen i Norsk Hoppe Derby, der hun kom bakfra og bare var bare nesen fra å vinne. Sitat kusk Jan Olov Persson etter løpet ”Hun har galoppert i mål tidligere, derfor turte jeg ikke å være etter henne den siste biten. Det er mulig vi kunne ha vunnet dersom jeg hadde jaget på henne.. I Kvalifiseringen ble hun nr 3 etter stor startgalopp.

Lax Tora var veldig tidlig og gikk premieløp (=mønstringsløp) allerede 3. februar som 2-åring! Dermed var hun den første hesten det året som gikk godkjent premieløp og ble også filmet på svenk TV4, siden hun var Järvsöfaks første avkom på banen. Da hun ca 1 år senere var startklar fikk hun en alvorlig skade i hasen (fraktur) som gjorde at hun måtte stå på boksvile i 3 månder, trots det vant hun STC-løp i august som treåring. Hun ble også nr 4 i svenske hoppekriteriet etter stor startgalopp. Lax Tora har vært skadeforfulgt og galopper har ødlagt mye i løpene. Hun gikk derimot alltid til mål, har et flott trav og en enorm utstråling. Dette er en hoppe vi har store forventninger til i avlen.

Lax Tora har fått 3 føll på rad (elste 3år i 2010) og alle er født 16. mai....!

For info om stamme og prestasjoner, se Lax Toras side hos STC.

Stamtavle og stammeinformasjon etc, se Blodbanken: blodbanken.nu

 

Lax Vilja

e. Moe Odin, u. Blæs Lina, e. Alm Rigel

 • Huskbrun hoppe født 2003.

 • Avlsindeks 126 +/- 0,07..

 • Inavlsindeks 6,14%

 • Rekord: 1.31,8 volte og 1.31,4 auto som 4-åring..

 • Grunnlag: 91 100;- SEK

 • 27 starter; 1 seier, 2 andreplasser og 2 tredjeplasser

Faren er Norges nye championhingst MOE ODIN (e. Elding u Moe Vilja) som har rasens høyeste avlsideks med sine utrolige 138! Moe odin trenger neppe noen videre presentasjon, da han omtrent har vunnet "allt" og har en rekord på 1.19.3 og pr februar 2010 sprunget inn nesten 9,7 millioner kr. Moe odin har vunnet hele 87 løp på 142 starter. Han har begynnt meget bra i avlen, met bra bredde og topper som bla Bork Odin, Moe Brage, Krageboen mfl, mfl..... Hans hopper begynner også å gjøre seg gjeldende. Moe Odin er etter champon Elding og har en topp morstamme som går tilbake til legendariske Solbergstjerna.

Moren til Lax Vilja er ungheststjernen BLÆS LINA, se ovenfor. Lax Vilja er altså vårt oppdrett fra vår tid i Sverige. Hun ble solgt til Menhammar Stuteri som åring. Hun trente meget lovende som unghest, men spente seg og fikk ikke vist hva som bodde i henne i løpene. Hun slet med magesår. Hun vannt dog et STC-løp som treåring og slo flere bra hester. OBS hennes data hos DNT er feil..., se STC: www.travsport.se. Lax Vilja er ei flott hoppe med meget spenstigt, fint trav. Hun har fått et føll i Sverige, og skal nå være hos oss i to år. Drektig med Järvsöfaks 2010 og går i år til sønnen Åsajærven.

 

 

Lill Lana. Gotlansruss, 16 årig, brun hoppe. Konkurrert i ponni trav og har vunnet 7 løp. Vakker hoppe med mye energi.

 

Hester oppstallet på gården:

Unghingster på beite sommeren 2008.

Føll e. Stadpoint eier Ronny Lyngbø, Blomsterdalen

Charloppe - varmblodsridehest eier Ida Lyng Trondheim

MH`s Hugo Boss - varmblodsridehest hingst født 2008, eier Margit Haugsnes, Vikhammar.

Loke - åringshingst e. Eng Svarten u. Bork Lind,

Eget oppdrett:

Vi flyttet til Bjørlia Gård 2004, man før det hadde vi drevet med oppdrett av travhester i liten skala i Sverige. Alle hestene vi har oppdrettet som er i startklar alder, utenom en av årets to fireåringer, har startet (hun fikk en seneskade på et frambein når hun var nesten startklar i fjor som tråring, blir nå avlshoppe hos Menhammar Stuteri).

Vi er også på en måte oppdrettere til Lax Järven da vi leide mora av Jan Olov Persson og har hatt hesten hele tiden fra moren ble bedekt.

Hopper og avkommer i Sverige:

(Navn: Lax på kallblodene og cognac X.O. på varmblodene).

Sunnmørstausa

Blæs Lina

Classic Ribb fikk 3 avkom hos oss; Arctic X.O. Rek 1.14, Hennessey X.O. Avlivet som åring grunnet fraktur og Marechal Abiose (tidligere Martell X.O.) rek. 1.14.

De føll som er født på Bjørlia Gård får fornamnet Bjørli. Foreløpig finns det to 4-åringer, tre 3-åringer og tre toåringer og to åringer– se hestenes egne sider.

Alle føllene som vi er oppdrettere av kvalitetssikres gjennom DNTs ”Kvalitetssikring i oppdrett av norsk travhest”.

Allt vårt oppdrett av unghester er tilsalgs. Noen av hoppeføllene/unghoppene ønsker vi å beholde avlsretten i , så der kan man kjøpe konkurranseretten til fordelaktige priser.